Hva vi all verden skal Nidarholm Invest med Trondheims minste blomsterbutikk?

Hvem så vel den komme? Nidarholm Invest eier bedrifter som megler anleggsmaskiner og lagerinnredning, IT-bedrifter og næringseiendommer. Så, i våres, gikk de plutselig hen og investerte i Bakklandet blomster; Trondheims minste blomsterbutikk. Hvorfor?

– Fordi at noen ganger, hvis man kan, så bør man investere med hjertet også, sier Tor.

Han utdyper:

– Den viktigste årsaken til at vi ville inn i Bakklandet Blomster er nok gründeren, Julie Bjørk: full av energi, vilje og entusiasme.

Dessuten så teamet at i Bakklandet Blomster kan vi i Nidarholm Invest utgjøre en økonomisk forskjell. Vi kan hjelpe Julie med det hun ikke er sterk på, samtidig som hun er villig til å lytte på råd og ta imot denne hjelpen.

Nær døden-opplevelsen
La oss ta noen steg tilbake, til januar 2018. Gründer Julie Bjørk så at likviditeten i den unge butikken hennes begynte å bli kvelende stram. Hun vurderte å melde oppbud, og dette fortalte hun åpent og ærlig om på bloggen til Bakklandet blomster. Så senket hun prisene og ba kundene om hjelp.

Reaksjonen var overveldende. Julie ble overøst med støtteerklæringer, omsetningen gikk i taket, og Julie fikk det pusterommet hun trengte for å drive videre.

– Det føles ut som om alle stilte seg i en ring, klemte meg og butikken og sa: Vi står sammen! skrev Julie på bloggen sin.

Teamet i Nidarholm Invest ble både imponert og interessert, og dermed begynte samarbeidet.

Røde tall er blitt svarte
– Noe av det første vi gjorde var å rydde opp i likviditetsstyringen. Blant annet forhandlet vi fram bedre avtaler med leverandørene, forteller Tor.

Nidarholm Invest tok dessuten over administrative rutineoppgaver som fakturering og fordringer. Julie får nå konsentrere seg om det hun er god på: produktutvikling, salg og kundekontakt – ikke minst på sosiale medier.

Dette har allerede gitt resultater. Fjorårets minusresultat er tilbakelagt, og Julie sikter mot positiv bunnlinje i 2018. Nylig har hun også lansert nettbutikk og bedriftsabonnement på blomster.

– Enhver respektabel bedrift må ha blomster i resepsjonen, synes Julie.

Gjør byen mer spennende
Bakklandet Blomster er en bitteliten nisjebutikk. Her finner man planter og blomster som vanlige blomsterbutikker ikke har i sortimentet, og Julie supplerer med interiørprodukter som du ikke finner andre steder. Tusenvis av kunder og fans følger derfor Bakklandet Blomster på Instagram, og hun har måttet sende brudebuketter til steder som Stokkøya, Inderøy, Oppdal og Spania.

– Slike nisjebutikker bidrar til mangfold, og gjør byen Trondheim mer spennende å leve i, synes Tor.

Men er det en god investering?
– I finansiell forstand? Det vet jeg ikke, for vi er ennå ikke i mål med snuoperasjonen. Men i dette caset er ikke pengene det viktigste. Investeringen i Bakklandet Blomster er vårt lille bidrag i kampen mot butikkdøden i sentrum. Julie og kundene hennes fortjener at hun får det til.

Bakklandet Blomsters profil på Instagram